Pogoji uporabe

Z dostopanjem in uporabo spletne strani GarageOn.Net ste obvezani upoštevati tu navedene pogoje brez pridržkov ali omejitev.

Ne veste kateri avto je pravi za vas? Napišite svoje želje in naši strokovnjaki, vam bodo pomagali pri izbiri.

wave
Pogoji uporabe portala GarageOnNet

SPLOŠNI POGOJI Vse informacije na spletni strani GarageOn.Net (v nadaljevanju spletna stran) so izključno informativne narave. Spletna platforma GarageOnNet (v nadaljevanju posrednik) si po svojih najboljših močeh prizadeva njihovo točnost, vendar zaradi zunanjih dejavnikov to ni vedno mogoče. GarageOnNet ne jamči za točnost in popolnost vseh informacij, prav tako ne priznava nikakršne odgovornosti, ki bi izhajala iz tega. Za točne podatke predlagamo, da se pisno ali preko telefona obrnete na posameznega ponudnika (v nadaljevanju partner, avtohiša, trgovec ali prodajalec). Platforma GarageOnNet si pridržuje pravico, da kadarkoli in brez predhodnega obvestila spremeni, specifikacije, opremo, modele in razpoložljivost blaga.

OPREDELITEV PORTALA Portal GarageOnNet med seboj povezuje na eni strani kupce, ki iščejo novo vozilo in na drugi strani preverjene avtohiše, ki lahko dobavijo nova vozila s strani uradnega prodajalca s polno garancijo. V sodelovanju z avtohišami, lahko naši kupci prejmejo dodatne partnerske popuste, hkrati pa so avtohiše zavezane k našim pogojem poslovanja. Ti zajemajo; razkritje najnižje cene vozila že v prvi ponudbi, tako da se naše stranke ne rabijo dodatno pogajati za zadnjo ceno vozila; jasno opredeljen čas dostave, na podlagi katerega se naše stranke med drugi odločajo za nakup pri določeni avtohiši; garancijo na vozilo, ki prihaja s strani uradnega proizvajalca vozila.

Vsa novo naročena vozila so izdelana v matični tovarni znamke, v skladu z vsemi predpisi in standardi EU in imajo vključeno tovarniško garancijo, ki jo daje proizvajalec.

CENE VOZIL Cene vozil navedene v prejeti ponudbi preko portala GarageOnNet so zavezujoče končne cene vozila (k katerim se zavezujejo naše partnerske avtohiše), ki vključujejo 22% DDV, davek na motorna vozila (DMV), homologacijo, transportne stroške in stroške priprave vozila. Vsaka ponudba je unikatna in zajema točno določeno kombinacijo dodatne opreme vozila, za katero se je ponudba izdala. Predstavljeni popusti se izračunavajo glede na priporočene maloprodajne cene s strani uradnega proizvajalca vozila za točno določen model vozila s točno določeno kombinacijo dodatne opreme. Na slikah so lahko prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Nakup kateregakoli vozila je predmet posamičnih uradno izdanih ponudb.

POSTOPEK NAROČILA Na naši spletni platformi si izberete in sestavite vozilo, ki si ga želite. Dodatno opremo lahko navedete v pisni obliki, kot dodatno besedilo k naročilu ali naložite datoteko iz konfiguratorja uradnega proizvajalca vozil. V kolikor niste sigurni o tem kakšno vozilo je pravo za vas, se lahko obrnete na naše strokovnjake, ki vam bodo pomagali pri izbiri vozila glede na vaše želje, zahteve in finančne zmožnosti.

Ko oddate ponudbo na portalu GarageOnNet, vam bodo naše partnerske avtohiše pripravile unikatne ponudbe. Izoblikovana končna cena posamezne ponudbe, je tudi uradna in zavezujoča ponudba s strani posamezne avtohiše. Cena je oblikovana po ključu: osnovna cena vozila + dodatna oprema vozila + dodaten partnerski popust, ki je odvisen od znamke in modela vozila, ter drugih poslovnih faktorjev. V kolikor želenega vozila trenutno ni mogoče dobaviti ali zanj trenutno ni ustrezne cene si pridržujemo pravico, ponudbo zanj poslati naknadno ali jo zavrniti.

Po prejeti uradni ponudbi, nam boste sporočili v kolikor ste za katero izmed ponudb odločili. Tako vas bomo povezali z avtohišo, kjer se lahko oglasite tudi osebno in opravite testno vožnjo z enakim modelom vozila, katerega tip motorja in stopnja opreme, se lahko razlikuje od vašega naročila. Ko potrdite ponudbo imate 14 dni časa, da poravnate aro v višini od 10% do 25% (odvisno od vrednosti in modela vozila) celotne vrednosti ponudbe in s tem uradno potrdite naročilo. Po preteku tega obdobja si trgovec pridžuje pravico, do morebitne spremembe ponudbe. S plačilom are, stranka v celoti sprejema veljavne kupoprodajne pogoje in potrjuje točnost vseh podatkov, ki so navedeni na ponudbi. Vplačana ara se šteje v kupnino.

Preostanek plačila kupec opravi, po pregledu vozila v poslovni enoti, kjer je vozilo naročil. Registracija vozila se lahko opravi, ko je celotna kupnina nakazana na transakcijski račun izbrane avtohiše, ali po podpisu leasing pogodbe.

Storitev portala GarageOnNet je za kupce avtomobilov popolnoma brezplačna.

DOBAVA VOZILA Predviden dobavni rok je odvisen od znamke vozila, modela ter izbrane konfiguracije. V prejetih ponudbah vozila vam vsaka avtohiša posreduje rok dobave vozila. V kolikor naročujete vozilo po naročilu, bo ta rok dobave posredovan s strani matičnega podjetja, ki je proizvajalec vozila.

Prodajalec je dolžan predati brezhibno vozilo. Vsako vozilo je skrbno pregledano in preverjeno ali ustreza željenim pogojem oz. je brezhibno.

PREVZEM VOZILA Vozilo velja za prevzeto s strani kupca v trenutku, ko se opravi registracija vozila. Pred registracijo je kupec dolžan pregledati vozilo. Registracija vozila se lahko opravi, ko je celotna kupnina nakazana na transakcijski račun izbrane avtohiše, ali po podpisu leasing pogodbe. Po izvršeni registraciji vozila, kupec izgubi pravico do odstopa od kupoprodajne pogodbe.

ODSTOP OD POGODBE PRAVICA KUPCA
Kupec ima pravico odstopiti od nakupa v primeru, če prodajalec za več kot 40 dni zamudi predvideni rok dobave ali če ima nepopravljivo stvarno napako (večje odstopanje od naročene konfiguracije) ali poškodbo. V danih primerih kupec je upravičen do vrnitve predplačila. Kupec ima pravico odstopiti od nakupa pred prevzemom vozila tudi brez, da navede svoje razloge, vendar s tem izgubi pravico do vrnitve predplačila. Po izvršeni registraciji vozila, kupec izgubi pravico do odstopa od kupoprodajne pogodbe.

PRAVICA PRODAJALCA
V kolikor kupec vozila ne prevzame v roku, ki mu ga dodeli prodajalec v pisni obliki, ima kupec še 8 dni časa da izpolni zahteve kupoprodajnih pogojev sicer ima prodajalec pravico zadržati aro in vozilo. Zadržano vozilo ima prodajalec pravico prodati naprej tretji osebi.

GARANCIJA IN STVARNA NAPAKA GARANCIJA
Vsa vozila imajo Evropsko garancijo oz. tovarniško garancijo, kar pomeni, da se v primeru kakršne koli napake lahko vedno obrnete na najbližji uradni servis vozila, kjer ga v sklopu garancije brezplačno popravijo. Obdobje garancije za posamezno vozilo bo pri ponudbi vedno jasno navedeno.

STVARNA NAPAKA
V kolikor pride do stvarne napake ali se vozilo razlikuje od naročenega, za to odgovarja prodajalec. Za morebitne poškodbe med prevozom, odgovarja prodajalec, kupca pa obvesti o morebitnem podaljšanju dobavnega roka. Po prevzemu vozila kupec uveljavlja morebitne napake iz naslova garancije.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV Vaših osebnih podatkov našim partnerskim avtohišam ne razkrivamo, s čimer imate popolno kotnrolo nad potekom nakupa. Vaši podatki bodo posredovani našim partnerjem le v kolikor sami to želite, na primer v primeru, ko se odločite za specifično ponudbo in želite nadaljevati s postopkom nakupa vozila. Takrat vas bomo povezali z našim partnerjem, seveda izključno pod pogojem vaše privolitve.

Zaščita vaše zasebnosti nam je zelo pomembna, zato vas bomo v nadaljevanju podrobno seznanili z obdelavo osebnih podatkov. Za varstvo podatkov te spletne strani je odgovoren portal GarageOnNet. Pri uporabi in obdelavi osebnih podatkov se strogo držimo veljavnih določil glede varstva podatkov. Portalu GarageOnNet pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.

VARSTVO PODATKOV
Kupec izrecno dovoljuje da portal GarageOnNet upravlja, zbira, obdeluje, evidentira in posreduje njegove osebne podatke in podatke pogodbe, dobaviteljem ter ostalim ustreznim upravnim organom. Upravljalec uporablja podatke za statistično obdelavo, segmentacijo kupcev, raziskavo preteklega nakupnega obnašanja, izvedbo akcij za zagotovitev zadovoljstva kupcev, pošiljanje ponudb, reklamnega gradiva, revij in vabil na promocijske dogodke prodajalca, telefonsko, pisno in elektronsko anketiranje, ter za druge namene neposrednega trženja. Za zaščito vaših podatkov stalno sprejemamo ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe, ki vaše podatke med drugim ščitijo pred izgubo, zlorabo ali nepooblaščenim dostopom. Sprejeti ukrepi se redno preverjajo in nenehno prilagajajo stanju tehnike. Če pride do kršitve varstva vaših osebnih podatkov, vas bomo o tem nemudoma obvestili.

ZBIRANJE IN OBDELAVA OSEBNIH PODATKOV
Osebne podatke obdelujemo samo v skladu z veljavnimi določili glede varstva podatkov. Ko si z nami dopisujete ali na naši spletni strani izpolnite obrazec s podatki, se strinjate, da se podatki, ki jih navedete v posameznem obrazcu, obdelujejo za spodaj opisane namene.

PIŠKOTKI
Podatke zajemamo samodejno z uporabo piškotkov. Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino. V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom:

Google statistics: Storitve Google statistic nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne strani. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Navedenih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika.

PODATKI, KI JIH ZBIRAMO
Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob obisku naše spletne strani se na vašem računalniku shrani piškotek, ki nam anonimno sporoča naslednji sklop podatkov:

- datum in ura nastopa oz. zahteve,
- ime strani oz. datoteke, ki ste jo odprli,
- povezava, s katere strani ste dostopili do te strani,,
- vrsta in verzija brskalnika, ki ga uporabljate,
- vrsta operacijskega sistema, ki ga uporabljate,

OBDELAVA PODTKOV Z VAŠO PRIVOLITVIJO
Pri oddaji posameznega obrazca na naši platformi, se strinjate s tem, da se obdelajo vaši vneseni podatki o izbranem vozilu, kontaktni in identifikacijski podatki, in besedilo vaše poizvedbe.

PRITOŽBE IN SPORI Platforma GarageOnNet spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožba se odda preko e-poštnega naslova info@garageon.net. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Posrednik si prizadeva po svojih najboljših močeh spore rešiti sporazumno in brez sodišča.

Zadnja posodobitev: 20.2.2019